İstər ilk mətbəxinizi yığırsınız, istər böyük bir ailə üçün yemək bişirirsiniz, istərsə də daha kiçik bir yerə ixtisar edirsinizsə, tövsiyə etdiyim 9 ən yaxşı qazan və tava bunlardır.

Paslanmayan Polad Tavalar

Paslanmayan polad tavalar sizin gündəlik işinizdir. Onlar yeməyi bərabər şəkildə qızdırır, bütün yemək növlərini idarə edir, sobadan sobaya keçir və markadan asılı olaraq 600 ° F-ə qədər olan temperaturlara dözür. Paslanmayan polad tavalar da yüksək davamlıdır (yəni, iti və ya metal qablarla istifadə etmək təhlükəsizdir) və qabyuyan maşında yuyula bilər – və onlar ömür boyu davam edir. 2001-ci ildə evləndiyimdən bəri eyni paslanmayan polad qazan və tavalardan istifadə edirəm və onlar köhnəlmək üçün heç də pis deyil.

Bu dörd paslanmayan polad tava sizə ən çox yönlülük verəcəkdir:

ORTA PASLANMAZ POLADAN TANAN

Orta bir qazanda qaynayan zoğal.

Niyə ehtiyacınız var: Orta ölçülü qazan mətbəxinizdə vacib bir vasitədir və günün istənilən vaxtında faydalıdır. Səhər yulaf ezmesi hazırlamaq üçün istifadə edin, naharda qalan şorbanı yenidən qızdırın və ya axşam yeməyində bişirdiyiniz düyü üçün buxarda bişirin.

Nə vaxt istifadə edin: Resept orta qazan tələb edir Ən yaxşısı: Yumşaq qaynadılmış yumurta və ya bərk qaynadılmış yumurta , yulaf ezmesi, kiçik şorba, qaynar çərəzlər , souslar , krem ​​içlikləri, pudinqlər , kartof püresi , düyü , kuskus , quinoa və ya hazırlamaq digər taxıllar

BÖYÜK PASLANMAYAN POLAD TAVA

12 düymlük paslanmayan polad tava

Niyə ehtiyacınız var: Bu inanılmaz dərəcədə çox yönlü tava sote etmək, qarışdıraraq qızartmaq, qızartmaq, dayaz qızartmaq və tava souslarının hazırlanması kimi gündəlik şam yeməyi üçün nəzərdə tutulmuşdur. (Qeyd edək ki, bu tava tez-tez reseptlərdə yapışmayan və ya çuqun tavalarınızla əvəz edilə bilər, lakin yapışmayan tavalar yalnız lazım olduqda istifadə edilməlidir və paslanmayan poladdan dəmir tökmək daha asan olduğu üçün çox vaxt üstünlük verilir.)

Nə vaxt istifadə edin: Resept böyük tava tələb edir (yapışmazlığı göstərmir)

Ən yaxşısı: biftek au poivre və ya tavada qızardılmış biftek kimi qızardılmış və ya qızardılmış ət ; toyuq piccata, toyuq marsala və ya toyuq tikka masala kimi tava sousları ilə yeməklər hazırlamaq ; makaron souslarının hazırlanması ; mal əti və brokkoli  kimi bir wok olmadan qarışdıraraq qızartmaq ; lobya və ya zucchini və pomidor kimi sote tərəvəzlər ; taco və ya qazan pastası içliklərinin hazırlanması ; makaron qabları ; və quzu əti və ya çoban tortu kimi sobadan sobaya yeməklər bişirmək

BÖYÜK PASLANMAYAN POLAD ANBAR 

böyük qab

Niyə ehtiyacınız var: Bu, mənim gündəlik olaraq makaron qaynatmaq (2 kiloqrama qədər makaron tuta bilər), tərəvəzləri ağartmaq və ya böyük partiyalar hazırlamaq üçün istifadə etdiyim “böyük qazan”dır.

Nə vaxt istifadə edin: Resept standart böyük qazan tələb edir

Ən yaxşısı: Makaron və ya kartofun qaynadılması , bulyonun, şorbaların və ya sousların hazırlanması; brokoli və ya gül kələm kimi tərəvəzləri buxarda bişirmək ; toyuq ovlamaq ; və isti yağlı sidr kimi qaynayan isti kokteyllər

BÖYÜK PASLANMAYAN POLAD QOVURMA TAVA 

böyük qovurma qabı

Niyə ehtiyacınız var: Şükran günü hinduşkanızı, böyük ət parçalarını və bütöv toyuqları qovurmağa gəldikdə, bu möhkəm və funksional tava həqiqətən parlayır. O, daha bərabər bişirmək üçün yeməyin ətrafında istiliyin yayılmasına imkan verən qovurma rəfi ilə gəlir və hündür tərəflər ətinizi bişirərkən ətinizi asanlıqla bişirir. Tava həm də soba üstü üçün təhlükəsizdir, ona görə də ləzzətli və asan qraviziyalar hazırlamaq üçün tavanı alov üzərində soyuda bilərsiniz. Ən tez-tez ləzzətli yeməklər üçün istifadə edilsə də, böyük bir qızartma qabı da qaymaqlı desertlər üçün su hamamı kimi faydalıdır.

Nə vaxt istifadə edin: Resept böyük bir qızartma qabı tələb edir

Ən yaxşısı: Bayram hinduşkalarını , bütöv toyuqları , sümüklü toyuq tikələrini , bütöv mal əti , donuz ətini , qızılbalığın yanlarını, sobada buxarda bişmiş midye , döş ətini və rouladları qovurmaq , pendir və ya kəpək üçün su hamamları

Yapışmayan Tavalar

Yapışmayan qablar yeməklərin yapışmasının qarşısını alan örtüklə doldurulur və ya örtülür, bu da onu omlet , balıq və ya xüsusilə yaş və ya pendirli hər şey kimi bir az incə və ya yapışma ehtimalı daha çox olan şeylər üçün əla seçim edir. Sağlam yemək üçün də yaxşıdır, çünki yapışmayan tavalar yeməyin səthə yapışmasının qarşısını almaq üçün o qədər çox yağ və ya yağ tələb etmir.

Keçmişdə tavalardakı yapışmayan örtükün sağlamlıq riskləri yarada biləcəyi ilə bağlı narahatlıqlar var idi. Təhlükəsizlik qaydalarına riayət etmək üçün istehsalçılar indi daha təhlükəsiz alternativlərdən istifadə edirlər və yapışmayan tavalardan istifadə edərkən buraxılan kimyəvi maddələr tələb olunan təhlükəsizlik standartlarına uyğun gəlir. Tavaların yapışmayan örtüyünü qorumaq üçün səthi cızacaq yüksək istilik və metal qablardan çəkinin; Bunun əvəzinə  ağac , plastik və ya  silikondan istifadə edin . Bu qablar əl sabunu və süngərlə yuyulmalı, köhnəldikdə dəyişdirilməlidir.

Mən gündəlik yeməklər üçün bu iki yapışmayan tava tövsiyə edirəm (onlar adətən dəst şəklində satılır):

KİÇİK YAPIŞMAYAN TAVA

kiçik yapışmayan tava

Niyə ehtiyacınız var: Yuxarıda qeyd edildiyi kimi, yapışmayan tavalar yeməyin yapışmasının qarşısını alır və bu ölçü bir və ya iki nəfərlik zərif yeməklər bişirdiyiniz zaman idealdır. 

Nə vaxt istifadə edin: Resept kiçik bir yapışmayan tava və ya tava tələb edir

Ən yaxşısı: Bir və ya iki nəfər üçün qaynadılmış yumurta, omlet və ya krep yemək

ORTA YAPIŞMAZ TAN

böyük yapışmayan tava

Niyə ehtiyacınız var: N yapışqanlı tavalar yeməyin yapışmasının qarşısını alır və bu ölçü daha böyük miqdarda yemək bişirmək üçün idealdır.

Nə vaxt istifadə edin: Resept orta və ya böyük yapışmayan tava və ya tava tələb edir

Ən yaxşısı: Balıq hazırlamaq , kütlə üçün omlet, quesadillas, frittatas , ispan tortillas, pancake , becon , grilled pendir  

Emayeli Çuqun və Çuqun

Holland sobaları və çuqun tavalar paslanmayan polad və yapışmayan tavalarınız qədər vacib deyil, lakin büdcəniz imkan verirsə, hər birindən ən azı birinin olması gözəldir. Bu tavalar təkcə funksional deyil, həm də yadigara layiqdirlər.

HOLLAND SOBASI

Göy Hollandiya sobasında kepçe.

Niyə ehtiyacınız var: Emal edilmiş çuqundan və ya emaye örtüklü çuqundan hazırlanmış Hollandiya sobaları istiliyi gözəl keçirir, yavaş-yavaş bişirmək üçün idealdır və sobadan sobaya, süfrəyə gedə bilir. Onlara qulluq etmək asandır və mətbəxinizə bir az şəxsiyyət əlavə edə biləcək müxtəlif canlı rənglərdə olurlar.

Nə vaxt istifadə edin: Resept qalın dibli qazan, holland sobası və ya minalanmış çuqun qazanı tələb edir

Ən yaxşısı: ətli burguignon , qızardılmış qısa qabırğa və ya coq au vin kimi qızartma və sonra yumşaq bişirmə tələb edən istənilən resept ; çili və ya risotto kimi aşağı və yavaş bişirmə 

ÇUQUM TƏRƏK

çuqun tava

Niyə ehtiyacınız var:  Bu köhnə məktəb tavalarının əbədi olaraq mövcud olmasının bir səbəbi var. Onlar əslində yaşlandıqca yaxşılaşır (və onlara düzgün qulluq etsəniz , onlar ömür boyu davam edirlər). Çuqun qablar  qızartmaq, qızartmaq və hətta bişirmək üçün idealdır. Onlar həm də münasib qiymətə malikdirlər, təbii yapışmayan səthə malikdirlər və sobada, sobada və hətta qrildə istifadə edilə bilər.

Nə vaxt istifadə edin: Resept orta çuqun və ya yapışmayan tava və ya tava tələb edir

Ən yaxşısı: qızardılmış biftek və ya tarak; darmadağın burgerlər hazırlamaq; qarğıdalı çörəyi, soda çörəyi və ya tavada peçenye bişirmək

Tags:

Admin_BFhome

See all author post

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X